На BookWisely, достапен од https://www.BookWisely.com/, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика на приватност содржи информации за тоа што ги собира и бележи BookWisely и како се користат.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации во врска со нашата Политика за приватност, контактирајте не.

Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите активности преку Интернет и важи за посетителите на нашата веб-страница во врска со информациите што се споделуваат и / или ги собираат во BookWisely. Оваа политика не е применлива за какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-страница.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие со ова се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што ќе ве замолиме да ги наведете и причините зошто сте замолени да ги дадете, ќе ви бидат разјаснети во точката од која бараме да ги дадете вашите лични информации

Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса за е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и / или прилозите што можете да ни ги испратите и какви било други информации што ќе изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да побараме информации за контакт, вклучувајќи елементи како што се име, име на компанија, адреса, адреса за е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите податоци

Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и до:

  • Обезбедување, работење и одржување на нашата веб-страница
  • Подобрување, персонализирање и проширување на нашата веб-страница
  • Да разбереме и анализираме како ја користите нашата веб-страница
  • Развој на нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
  • Комуницикација со вас, или директно или преку некој од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиенти, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата, и за маркетинг и промотивни цели
  • Ви испраќаме е-пошта
  • Да пронајдеме и спречиме ја измама

Датотеки со логови

BookWisely следи стандардна процедура за користење датотеки со дневник. Овие датотеки ги логираат посетителите кога посетуваат веб-страници. Сите компании за хостинг го прават ова и дел од аналитиката на услугите за хостинг. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Давател на услуги на Интернет (ИСП), датум и време, страници за упатување / излез и евентуално број на кликови. Овие не се поврзани со каква било информација што е лична идентификација. Целта на информациите е за анализа на трендовите, администрација на страницата, следење на движењето на корисниците на веб-страницата и собирање демографски информации. Нашата Политика за приватност е креирана со помош на Генераторот на Политиката за приватност и Генераторот на Политиката за приватност на Интернет .

Колачиња и Web Beacons

Како и секоја друга веб-страница, BookWisely користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за зачувување на информации, вклучително со преференциите на посетителите, и страниците на веб-страницата до кои посетителот пристапил или ги посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница заснована врз видот на прелистувачот на посетителите и / или други информации.

За повеќе општи информации за колачињата, прочитајте „Што се колачиња“ .

Политики за приватност на партнерите за рекламирање

Може да се консултирате со оваа листа за да ја пронајдете Политиката за приватност на секој од партнерите за рекламирање на BookWisely .

Сервери за рекламирање или мрежи за рекламирање од трети лица користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните реклами и врски што се појавуваат на BookWisely, кои се испраќаат директно до прелистувачот на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и / или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-страниците што ги посетувате.

Имајте во предвид дека BookWisely нема пристап до нив и не ги контролира овие колачиња што ги користат рекламни трети лица.

Политики за приватност на трети страни

Политиката за приватност на BookWisely не се однесува на други рекламни или веб-страници. Така, ве советуваме да ги консултирате соодветните Политики за приватност на овие сервери за рекламирање на трети лица за подетални информации. Може да вклучува нивни практики и упатства за тоа како да се исклучат одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управување со колачиња со специфични веб-прелистувачи, тие може да се најдат на соодветните веб-страници на прелистувачите.

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични податоци)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите во Калифорнија имаат право на:

Барање одредена компанија што собира лични податоци на потрошувач да ги открие категориите и специфичните делови на лични податоци што ги собрал бизнисот за потрошувачите.

Барање одредена компанија да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги има собрано.

Барање одредена компанија што продава лични податоци на потрошувач, да не продава лични податоци на потрошувач.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Ако сакате да искористите некое од овие права, контактирајте не.

Права на заштита на податоците на GDPR

Ние би сакале да се осигураме дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап - Вие имате право да побарате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала такса за оваа услуга.

Право на исправка - имате право да побарате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате да ги комплетираме информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење - имате право да побарате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на ограничување на обработката - Вие имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на приговор за обработка - Вие имате право да се спротивставувате на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на преносливост на податоците - Вие имате право да побарате да ги пренесеме податоците што ги собравме во друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Ако сакате да искористите некое од овие права, контактирајте не.

Информации за децата

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита на децата додека користите Интернет. Ние ги охрабруваме родителите и старателите да учествуваат и / или следат нивните активности на Интернет.

BookWisely не собира намерно никакви лични информации што можат да се препознаат од деца на возраст под 13 години. Доколку мислите дека тоа вашето дете само има внесено податоци на нашата страна, ве молиме контактирајте не за да ги остраниме тие податоци

Мени

Социјални медиуми